Učestala pitanja - FAQ - Adriasmile | professional tourist agency in Croatia Adriatic

  
Go to content

Main menu:

Učestala pitanja - FAQ

Poštovani gosti,
u nastavku odgovaramo na neka učestala pitanja koja će vas možda zanimati.
1.
ZAŠTO REZERVIRATI PREKO AGENCIJE ADRIASMILE ?
Naš cilj je pokušati vam organizirati, rezervirati Vaš zasluženi odmor kvalitetno i po najpovoljnijim cijenama. Tako rezerviranjem preko naše agencije možete i uštedjeti.
To se naročito odnosi na hotele. U principu najčešće vrijedi pravilo da je rezerviranje preko naše agencije, odnosno cijena smještaja i usluga niža nego u slučaju da direktno rezervirate, bukirate vaš odmor preko hotela. To možete provjeriti tako da uputite upit nama i direktno hotelu pa ćete sami zaključiti koja ponuda je prihvatljivija tj. od koga ćete primiti povoljniju ponudu za istu uslugu.
Također i za privatni smještaj, apartmane i sobe pokušat ćemo vam ponuditi smještaj po najpovoljnijoj cijeni.
Obratite pozornost i na akcije, last minute ponude isl. koje su ili će biti na ovim stranicama i koje će se stalno ažurirati i tako dodatno uštedite.
Budući su ove stranice nove, u izradi su i stalno se nadopunjavaju novim hotelima, apartmanima, sobama, destinacijama ... ponudama, ukoliko na njima ne nađete traženi hotel, apartman, sobu, destinaciju : mjesto, grad ili otok uputite nam upit direktno na info@adriasmile.com ili koristeći neku od booking formi koje možete naći na ovim stranicama.
Nastojati ćemo Vam poslati nekoliko ponuda, sukladno Vašim zahtjevima i željama apartmana, sobe ili hotela, destinacije (mjesta, grada ...) koji još nisu na našim stranicama, sa detaljnim opisom, slikama, cijenom isl..
2.
KAKO REZERVIRATI ?
Prvi korak je da nam se obratite, najbolje putem e maila na našu adresu info@adriasmile.com
Ukoliko ste odabrali određeni apartman, sobu ili hotel koji je prezentiran na ovim stranicama mi provjeravamo da li je navedeno u Vašem upitu još slobodno i šaljemo Vam ponudu. Budući se apartmani, sobe i hoteli danas najčešće prodaju putem više kanala prodaje preporučamo upit u što kraćem roku odnosno što prije vašeg odmora. Ukoliko čekate zadnji trenutak lako se može dogoditi da je željeno već rezervirano. Ukoliko traženo nije slobodno, nastojat ćemo Vam poslati jednu ili više alternativa sukladno vašem zahtjevu.
U slučaju potvrde naše ponude sa vaše strane, radimo fiksnu rezervaciju i šaljemo vam potvrdu sa svim potrebnim podacima vezano uz uplatu akontacije koja je nužna (iznos, ime banke i broj računa - IBAN na koji se vrši uplata, rok uplate isl.). Za hotele vam nakon konačne uplate šaljemo i voucher sa svim potrebnim podacima, koji predajete kod prijave, check-ina na recepciji hotela. Na voucheru su između ostalog navedene usluge koje ste rezervirali i platili. Sve dodatne usluge koje nisu navedene na voucheru plaćaju se direktno na recepciji hotela.
Visina akontacije je ca. 20 % od ukupnog iznosa smještaja ili 2-3 dana koštanja smještaja - ovisno o politici vlasnika apartmana, sobe odnosno hotela. Rok za uplatu akontacije navest ćemo vam na potvrdi rezervacije.
Za privatni smještaj : apartmane i sobe ostatak se u načelu plaća kod dolaska. Za hotele sukladno poslovnoj politici određenog hotela ostatak se plaća 30 dana - 21 dan prije dolaska.
Kod privatnog smještaja : apartmana i soba postoji mogućnost kod nekih apartmana i soba da vaš upit dolazi direktno nama, u agenciju ADRIASMILE, u tom slučaju mi odrađujemo kompletan proces rezervacije. Također postoji i mogućnost da vaš upit dolazi direktno na e mail adresu vlasnika apartmana, sobe ili na neku drugu agenciju. U tom slučaju kompletan proces rezervacije odrađujete sa vlasnikom apartmana ili sobe odnosno sa nekom drugom agencijom - agencija ADRIASMILE u navedenom slučaju ne sudjeluje u procesu rezervacije i ne preuzima nikakvu odgovornost.
3.
OTKAZ REZERVACIJE :
Za otkaz rezervacije do 30 dana do predviđenog datuma dolaska, vraćamo vam uplaćenu akontaciju. Izuzetak mogu biti neki hoteli koji imaju dulji rok za koji prihvaćaju otkaz rezervacije bez storno troškova.
U slučaju otkaza rezervacije u periodu kraćem od 30 dana do dolaska naplaćuje se određeni iznos storno troškova sukladno poslovnoj politici vlasnika apartmana, soba ili hotela.
U slučaju otkaza uslijed više sile (bolesti isl.) dužni ste nam navedeno dokumentirati.
Otkaz u zadnji čas ili nedolazak (non show) : u tom slučaju zadržavamo pravo kod privatnog smještaja zadržati uplaćenu akontaciju odnosno kod hotela određeni iznos uplaćenog postotak kojeg ovisi o poslovnoj politici hotela.
Mi vam preporučama da u vašoj osiguravajućoj kući uplatite policu osiguranja od otkaza rezervacije ili putno osiguranje, koja u načelu nije skupa, a nadoknađuje vam eventualne troškove vezane uz otkaz rezervacije.
Ukoliko dolazite iz inozemstva preporučamo vam i da kod vaše osiguravajuće kuće uplatite i Zdravstveno osiguranje koje pokriva eventualne troškove zdravstvene skrbi, smještaja u bolnici u Hrvatskoj, ukoliko je potrebno transport do vaše zemlje i vašeg mjesta isl. Podrobnije informacije možete dobiti u vašoj osiguravajućoj kući. U Hrvatskoj obično usluge zdravstvene pomoći plaćate u gotovini u zdravstvenoj ustanovi, od njih dobivate račun, a sve troškove vam refundira vaša osiguravajuća kuća sukladno vrsti police Zdravstvenog osiguranja koju ste sklopili.
4. EVENTUALNE REKLAMACIJE
U svim našim ponudama mi ćemo vam nastojati što detaljnije i vjerodostojnije opisati objekt u kojem ćete boraviti, vaš apartman, sobu u privatnom smještaju ili sobu ili apartman u hotelu.
U slučaju subjektivnih ili objektivnih primjedbi i reklamacija potvrdom rezervacije sporazumni ste da će se sve reklamacije nastojati rješiti na licu mjesta, s agencijom s kojom ste dogovorili rezervaciju ili s iznajmljivačem : vlasnikom apartmana ili sobe ukoliko ste s njim dogovorili vaš boravak.
Slično vrijedi i za hotele, eventualne reklamacije pokušati ćete riješiti direktno na licu mjesta, na recepciji ili kontaktirajući našu agenciju. Ukoliko se reklamacija ne riješi kod hotelskog smještaja (a i kod privatnog smještaja) preporučamo da vaše primjedbe napišete na papir i tražite pismeno očitovanje hotela koje je hotel obvezan dati. Te dokumente proslijeđujete nama, ukoliko ste rezervaciju za hotel izvršili preko naše agencije, kako bi mi mogli dalje postupati, pogotovo u slučaju objektivnih primjedbi.
Subjektivne primjedbe davaoc usluga ili hotel, ukoliko smatra da se radi o subjektivnim primjedbama, dužan je obrazložiti i nije ih dužan prihvatiti.
5. CHECK IN, CHECK OUT
U načelu i za privatni smještaj, apartmane i sobe i za hotele check in je 14:00. Naravno, ukoliko je vaš apartman ili soba u privatnom smještaju ili hotelu spreman, očišćen i slobodan i prije 14:00 check-in može biti i prije. Prema našem dosadašnjem iskustvu, naročito kod privatnog smještaja check-in je najčešće prije 14:00.
Check out : vaš apartman, sobu u privatnom smještaju ili hotelu dužni ste na dan odlaska osloboditi do 10:00, ukoliko u potvrdi rezervacije nije drugačije određeno.
Ukoliko želite u vašem smještaju ostati dulje od 10:00 najbolje je da se direktno obratite davaocu usluga : vlasniku apartmana, agenciji ili recepciji hotel.

VAŠI DOJMOVI - KNJIGA UTISAKA :
Bili bi vam izuzetno zahvalni kad bi nam po povratku sa vašeg zasluženog odmora (najbolje e mailom) napisali vaše utiske, zapažanja, pohvale, primjedbe i o smještaju, objektu i o destinaciji, eventualne preporuke za potencijalne nove goste isl. Mi bi vaše utiske sa putovanja i odmora, anonimno, bez navođenja vaših podataka prezentirali na našim stranicama kao informaciju za ostale potencijalne goste ukoliko nam izričito ne navedete da to ne želite. To bi nam jako pomoglo i kod buduće recenzije objekata. Toplo zahvaljujemo unaprijed na vašoj pomoći.

UKOLIKO IMATE JOŠ KAKVIH PITANJA, NA KOJE GORE NISMO ODGOVORILI MOLIMO VAS DA NAM IH PROSLIJEDITE NA E MAIL info@adriasmile.com KAKO BI VAM ODGOVORILI I UVRSTILI U OVAJ POPIS UČESTALIH PITANJA KAO KORISNU INFORMACIJU ZA OSTALE GOSTE. HVALA.

ŽELIMO VAM UGODAN GODIŠNJI ODMOR !

 
Back to content | Back to main menu